Dyrehistorien

 

Når løven bliver bange

Indsendt af: Givskud Zoo

bange løveNormalt vil løverne ved lukketid samles foran stalde, og når dyrepasseren åbner for lågen går løverne rutinemæssigt ind. Dyrepasserne tæller løverne flere gange, for at sikre at alle er kommet ind i stalden, og ingen holder fri før alle løver er bag lås og slå.

Hvis vejret er godt og løverne lige er blevet fodret, er motivationen for at gå i stalden ikke så stor. Derfor må dyrepasserne køre rundt i området med traktorer, for at finde de manglende løver og genne dem tilbage i stalden.

bange løveSædvanligvis vil løverne hurtigt finde ind, men en sjælden gang sker det at en løve bliver bange og tager flugten op i et træ. En løve er ikke mange sekunder om at komme 10 meter op i et træ, men der kan gå timer, inden den kommer ned igen. Der er derfor vigtigt, at indlukningen foregår roligt for ikke at stresse løverne, og for at undgå timers ekstra arbejde.

Nogen gange kan man få løven ned, ved at lukke en løveunge ud i området, så tror løven at faren er drevet over, og den kravler ned og går ind. I sidste uge sad en hunløve i toppen af en gran og efter flere timers tålmodigt venten blev dyrlægen tilkaldt. Det var nødvendigt at bedøve løven så den kunne hentes ned fra træet og blive bragt tilbage i stalden.


Nyt & Noter

Vælg sprog
Dansk  Norsk - bokmål  Svensk  English
De nyeste historier

Gik du glip af en historie eller to, kan du finde alle tidligere historier her.

« Se komplet liste

Kåre Jensen - Zoos.dk
Kåre Jensen

Kåre Jensen skriver på NordicZoos. Kåre er ung og en meget entusiastisk zoofan, der styrer direkte mod et liv i den internationale zoo-verden.

Han har besøgt et hav af zooer i hele Europa, og har en viden om zooer og dyr, der er de færreste almindelige zoogængere beskåret.

zoos.dk