Dyrehistorien

 

Gorillaunge i Givskud

Indsendt af: Givskud Zoo

Givskud gorillaungeBlot 18 måneder efter sin ankomst til Givskud Zoo fik den 8-årige gorillahun "Minnie" sin første unge. Ungen, der blev født tidligt om morgenen den 15. november, er blot den tredje gorilla, der nogensinde er født i Danmark.

De første 2 dage var moderen noget nervøs og meget beskyttende overfor den lille nyfødte, og først tre dage efter fødslen sås ungen die. Dette var meget vigtigt, da førstegangsfødende gorillaer i zoologiske haver meget ofte ikke er i stand til at passe deres unge ordentlig eller simpelthen opgiver at passe den i løbet af de første dage.

Ungen har vist sig at være en han og "Minnie" er en rigtig god mor for ham. Gorillaungens far "Samson" stammer fra naturen, og hans afkom er derfor meget vigtig for det Europæiske avlssamarbejde for gorillaer. Ungen er endvidere et vigtigt skridt frem mod opbygningen af en flok på 10-12 gorillaer, som det store nyåbnede anlæg i Givskud Zoo er designet til.

I naturen forlader gorillaer på et tidspunkt den flok, de er født ind i. Denne adfærd er man også nødt til at efterligne i zoologiske haver, men hvis alt går vel, vil den nye unge dog kunne forblive i Givskud Zoo i mindst 6 år.


Nyt & Noter

Vælg sprog
Dansk  Norsk - bokmål  Svensk  English
De nyeste historier

Gik du glip af en historie eller to, kan du finde alle tidligere historier her.

« Se komplet liste

Kåre Jensen - Zoos.dk
Kåre Jensen

Kåre Jensen skriver på NordicZoos. Kåre er ung og en meget entusiastisk zoofan, der styrer direkte mod et liv i den internationale zoo-verden.

Han har besøgt et hav af zooer i hele Europa, og har en viden om zooer og dyr, der er de færreste almindelige zoogængere beskåret.

zoos.dk