Dyrehistorien

 

Alfa-hunnen Marlene

Indsendt af: Givskud Zoo

Gerda Vest Hansen fra Givskud Zoo har fulgt Marlene siden chimpansen ankom til Givskud Zoo. Marlene er chimpansen, som pryder alle siderne på ZooerOgAkvarier.dk. Gerda har sendt os lidt om hendes liv.

Marlene Chimpansen "Marlene" er født i Aalborg Zoo den 26. marts 1975 og har altså rundet de 30. I naturen bliver chimpanser meget sjældent 40. I fangenskab ser man dog, at de bliver op til 45 år.

Marlenes mor ville ikke vide af hende, så hun blev opflasket af dyrepasseren. Efter nogle år i den aalborgensiske chimpanseflok, blev hun i april 1987 sendt til Givskud Zoo, som netop havde bygget et nyt chimpanseanlæg og stald. Her blandt seks andre chimpanser faldt hun godt til. Den 11. juni 1988 fødte hun som den første i flokken en unge, som hun tog sig fint af. "Marlene" har i alt fået 3 unger. Vi styrer fødselsraten ved hjælp af p-pillestave, som indopereres under en muskel i nakken. Staven kan nemt tages ud igen, når vi synes, det igen er tid til familieforøgelse.

Det er nemt at se forskel på chimpanserne. Hvis man iagttager dem i ganske få minutter, vil man se forskelle bl.a. i pigmenteringen i deres ansigter. "Marlene" er utrolig nem at skelne fra de øvrige chimpanser i Givskud Zoo. Hun har altid pjusket "morgenhår" og så er hun skaldet i nakken! Selv om Marlene kan synes lidt doven, må man ikke tage fejl. Som alfa-hun er hun bestemt og skaber ro i flokken.


Nyt & Noter

Vælg sprog
Dansk  Norsk - bokmål  Svensk  English
De nyeste historier

Gik du glip af en historie eller to, kan du finde alle tidligere historier her.

« Se komplet liste

Kåre Jensen - Zoos.dk
Kåre Jensen

Kåre Jensen skriver på NordicZoos. Kåre er ung og en meget entusiastisk zoofan, der styrer direkte mod et liv i den internationale zoo-verden.

Han har besøgt et hav af zooer i hele Europa, og har en viden om zooer og dyr, der er de færreste almindelige zoogængere beskåret.

zoos.dk