Dyrehistorien

 

Den Blå Planet

Indsendt af: NordicZoos

Uddrag af pressemeddelelse fra Danmarks Akvarium, 26. juni 2007.
Ja, måske ikke just dugfriske nyheder, men storslået og spændende lyder det, når det gamle Danmarks Akvarium får helt ny luft under finnerne.Et nyt stort Danmarks Akvarium er på vej ved Kastrup Havn – byggeriet bliver af høj arkitektonisk standard med en spektakulær placering og et udstillingskoncept på internationalt niveau. Den samlede projektøkonomi er på 630 mio. kr. Bag projektet står i første række Knud Højgaards Fond, Realdania og Tårnby Kommune.

Danmarks Akvarium har i dag til huse i bygninger fra 1939, der har begrænsede udvidelsesmuligheder. Akvariet har derfor gennem længere tid haft ønske om at opføre et nyt og moderne akvarium – et projekt der er blevet døbt Den Blå Planet.

Det nye akvarium får en unik placering i vandkanten på Østamager, mellem Kastrup Havn og Amager Strandpark. Projektet går nu ind i realiseringsfasen, der vil starte med en international arkitektkonkurrence. Tanken er, at bygningen skal stå som et vartegn for både hovedstaden og Danmark.

Den Blå Planet skal give publikum spændende oplevelser og gennem videreførelsen af Danmarks Akvariums seriøse formidling, undervisning og forskning tage aktivt del i naturbevarelse og ressourceforvaltning - og samtidig bygge bro mellem naturvidenskab, kultur og arkitektur.

Det nye Danmarks Akvarium vil blive Nordeuropas største og mest moderne offentlige akvarium med et bygningsareal på mere end 10.000 etagemeter til udstillinger og faciliteter, hvortil kommer store udendørs anlæg.

Det nye akvarium ventes færdigt i 2012, og vil afløse det eksisterende akvarium i Charlottenlund, som i 2009 fejrer 70-års jubilæum.

"Ambitionen med Den Blå Planet, er, at skabe et akvarium i verdensklasse, udformet som en markant arkitektonisk gestus ved ankomsten til hovedstaden og Danmark for flypassagerer og trafikanter via Øresundsforbindelsen", siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, "Derfor har det været naturligt for os at støtte projektet, som vi er overbeviste om vil blive en kæmpe attraktion for voksne og børn i alle aldre fra nær og fjern."


Nyt & Noter

Vælg sprog
Dansk  Norsk - bokmål  Svensk  English
De nyeste historier

Gik du glip af en historie eller to, kan du finde alle tidligere historier her.

« Se komplet liste

Kåre Jensen - Zoos.dk
Kåre Jensen

Kåre Jensen skriver på NordicZoos. Kåre er ung og en meget entusiastisk zoofan, der styrer direkte mod et liv i den internationale zoo-verden.

Han har besøgt et hav af zooer i hele Europa, og har en viden om zooer og dyr, der er de færreste almindelige zoogængere beskåret.

zoos.dk